| OZZY | TONY | ZEB | FAMILJEN | BILDER | BLANDAT | KONTAKT | GÄSTBOK | LÄNKAR | BLOGG |

 

 

MH

 

STAMTAVLA

 

GALLERI

 

RASEN

 

SLÄKTEN

 

TRÄNING

 

 

 

 

Tanspots Exorbitants Eje-Elfenkönig

"TONY"

 

 

PLL testad fri, Ögonlyst Ua, Patella Ua, MH testad

f.2008-12-30

 

Tony är en underbart härlig Heeler med en skön personlighet och ett bra självförtroende.
Han är framåt, gillar människor(förutom vissa få som han väljer ut som inte får hälsa på honom), är väldigt nyfiken och älskar att följa med överallt som i bil, på buss, tåg, på stan, utställning, simma i sjön, på joggingturen eller långpronenaden.

Han har en jättehärlig mörk liver-färg, starka tantecken och fina tumavtryck.

Tony älskar att träna, lär sig nya saker väldigt fort (på gott och ont) ocn är väldigt lättbelönad då han gillar både godis, mys och bus.
Han är även superlätt att ha med överallt och han fungerar bra ihop med både tikar och hanar.

Han är en hund som älskar att vara med sin flock och är inga problem att ha med lös i skogen. Han håller sig runt matte hela tiden och springer inte iväg trots rådjur, kaniner och främmande hundar.

Kort och gott kunde jag inte ha fått en bättre hund och är jättetacksam för att jag fick den här lilla pärlan som faktiskt påminner mig (och flera andra i familjen) mycket om Zeb i flera situationer och beteenden!

 

VALPAR

2011

Tony parades den 22 februari med Zazza (Bonnemin's Daisy) och resultatet blev 2 liver och tan-tecknade tikar.

 

 

(Foto: Lasse Persson, Bonnemins kennel)

 

 

Tony - Visste ni att....

Han pratar med små ljud hela tiden - även när han sover:)

Han sjunger/ylar med när det är opera på tv/datorn

Han bär med sig en pinne hem från skogen varje dag efter långpromenaden och han måste ha den absolut största han kan hitta

Han är en flörtare av stora mått! Så fort jag har ryggen till så raggar han upp okända människor som får äran att klappa gosigaste Heelern;)

Han spelar boll!
Antingen puttar han den med nosen (gärna fram och tillbaka med matte el husse) eller studsar han den i golvet och fångar den eller ligger han på rygg och bollar med den med tassarna!

Hans älsklings-sovplats är mellan benen på närmaste människa

Han skrattar genom att dra upp läpparna och visa tänderna

Han klev rätt in och gav sig på Ozzys leksaksgris som var större än honom.

 

 

 

 

 

TONYS HISTORIA

 

Tankarna på ännu en valp hade funnits ett bra tag, men eftersom Zebbe var gammal och hade ont ville vi låta honom ha en lugn sista tid.

När tiden sen kom för att valp så hade jag kollat runt noga och länge efter vilken ras som kunde passa oss nu. Särskilt efter att närmast ha impulsköpt Ozzy så kändes det extra viktigt att verkligen veta vad vi ville ha nu.

Det blev då Lanchashire Heelern som vårat val föll på. Eftersom vi passade lilla Chio så hade vi kommit i kontakt med rasen tidigare.

Jag kollade runt bland uppfödares hemsidor, kikade på Växjös årliga utställning, ringde och mailade ett par kennlar och hälsade till slut på hos Maria på Tanspots kennel och hennes jättetrevliga och supersnygga hundar och fastnade för dom.

Sen på den näst sista dagen av 2008 föddes det 4 små heeler pojkar och 1 flicka och vi fick veta att en av dom var våran !

Helt underbart att veta att man snart skulle få hem en liten kille till familjen!

När valparna var 4 veckor gamla så kunde man äntligen komma och hälsa på och jag och Carro åkte upp och träffade kullen för första gången - vilka små underbara valpar det var!!

Vi fick sitta med valparna i valprummet och Tony (Huvud-valpen) var den som först knep en liten plats hos mig. När Carro fotograferade honom i min famn så sa hon att det måste vara min valp eftersom han poserade för kameran:)

Hela kullen var ett underbart litet gäng med 3hanar och en tik som var bruna och en hane som var Black and Tan.

När valparna var 7v så valde Maria ut två valpar som vi fick välja mellan som hon tyckte passade. En av dom två var lille Tony och det kändes som att han var den som passade bäst in hos oss och hade temperamentet som jag gillar.

När 8 veckor hade gått så åkte jag och pappa tillbaka för att den här gången hämta hem vår kille. Alla utom ett syskon var kvar när vi hämtade.

Lille Tony var jättetrygg hemma hos oss från början och vi är jättenöjda med vår lille valp!

 

 

 

 

 

 

 

 

Copyright på sidans innehåll, inklusive foton,
innehas av Annelie.
Förbjudet att kopiera foton.