| OZZY | TONY | ZEB | FAMILJEN | BILDER | BLANDAT | KONTAKT | GÄSTBOK | LÄNKAR | BLOGG |

 

MH

 

STAMTAVLA

 

GALLERI

 

SLÄKTEN

 

RASEN

 

TRÄNING

 

 

 

 

ZEBBES TRÄNING

 

 

LYDNAD

Lydnad är något som Zebbe har tyckt om från början och när han var yngre så fick man köra lydnadspasset lugnt för att inte hetsa upp honom så att han dansade under fotgåendet :):) Att fotgåendet belönas kom Zebbe på ganska så snart och vid flera tillfällen så kommer han självmant in och går fot om han vet att det finns en belöning att hämta :)

Tävlat har vi aldrig gjort och det är helt och hållet mattes fel eftersom hon är för feg - men vi kör på och tränar så länge Zeb tycker att det är skoj :)

 

VILTSPÅR

Viltspår provade inte Zebbe på förrän han hade några år på nacken - men att det var jätteskoj märktes direkt !!!! Zebbe gillar allt med viltspår: lukten, spårandet och klöven och får någon annan gå innan honom så blir han jättesur :):)

Det är möjligt att han kanske får gå på ett anlagsprov någon gång :)

Det är just vad vi har gjort och vi har hunnit med 2 anlagsprov. Första gången så var det mitt fel att det gick åt pipan - jag litade inte på min hund !!!

Men gång nr 2 gick det bättre och vi klarade anlagsklassen med 37 av 42 poäng och med omdömet: Mindre tappt i vinkel 2, jobbar i övrigt bra och tiden blev 17 minuter !

Han fick 5x5 poäng på spårförmåga och 6x2 poäng på arbetstempo och matte är jättenöjd med gose-rottan !!!!

 

BRANDVARNARTRÄNING

Nu har vi även gått en kurs i brandvarnarträning och det var jättekul tyckte Zebbe !!!! Man fick skälla högt och rafsa på en "sovande" matte :):) Meningen med kursen är att ens hund ska varna vid rökbildning och komma och väcka sin ägare. Detta kommer vi att öva mer på hemma och förhoppningsvis behöver träningen aldrig komma till riktig nytta !!!

 

 

UTSTÄLLNING

Nu har Zebbe för första gången i sina 9 år varit med på en officiell utställning !

Zebbe fick 1:a med HP och blev bästa Rottisveteran, sedan gick han vidare och blev 4:e BIS veteran.

Här är hans kritik= Typ:mycket god, Mentalitet: U a Mycket trevlig..Maskulint huvud, bra proportioner och profil, mellanbruna ögon, bra öron, utm hals, ngt eftergivande rygg både när han står och går, bra kors, välutveckl kropp, bra förbröst passande benstomme, lite veka mellanhänder, välvinklad, utm steglängd, men borde vara stabilare i ryggen, bra pälskvalitet, färg och teckning. Välvisad. Bästa veteran.

 

KONSTER

Att lära sig konster har kommit lite på köpet och Zebbe har lärt sig en hel det under sitt 8-åriga liv. Det som han tycker är roligast är att sitta fint, skall och att ligga död hund :)

 

DIVERSE

 

 

Agility provar vi bara några hinder då och då - Zebbe tycker att det är jättekul och spännande, men han är ju inte världens smidigaste :):) Simning ser vi inte ens som träning utan den fysiska träningen kommer bara som en bonus till det roliga. Annars försöker vi att göra så mycket som möjligt som Zebbe gilllar att träna !

 

 

 

 

 

 

 

Copyright på sidans innehåll, inklusive foton,
innehas av Annelie.
Förbjudet att kopiera foton.